top of page

Speciaalclubs

Wat zijn speciaalclubs?

Speciaalclubs zijn groepen die een onderdeel zijn van de N.B.v.V. en waar je apart lid van kunt worden. Deze groepen richten zich op één soort vogel. Dit is een groep van allerlei specialisten op deze soort vogels en kennis wordt aan elkaar overgedragen. Ben je kweker of geïnteresseerd in een bepaalde soort vogel en je wilt meer weten over de kweek, mutaties, et. cetera, dan kun je jezelf bij een speciaalclub aanmelden. Op de website van de N.B.v.V. vindt je alle speciaalclubs.

In het clubgebouw van de Paradijsvogel vinden de contactavonden van 2 speciaalclubs plaats, namelijk van de N.Z.C. / J.M.C.

en van de P.S.C. Ook de regio shows van deze speciaalclubs zijn ondergebracht in de Vogelshow van v.v. de Paradijsvogel.

N.Z.C. / J.M.C. 

P.S.C.

De Nederlanse Zebravinkenclub (N.Z.C) en de Japanse Meeuwenclub & overige Lonchura's (J.M.C.) zijn 2 speciaalclubs die in Regio Noord Holland samengevoegd zijn. Onder overige Lonchura's worden Nonnen, Rietvinken, Bronzemannetjes, Zilver- en Loodbekjes, de Parelhalsamadine, Rijstvogels en de Timor Rijstvogels verstaan.

Meer informatie 

N.Z.C. / J.M.C. regio NH:

Fré Kers

Freekers@hotmail.com

Verwijzingen (Links):

De Parkieten Speciaal Club (P.S.C.) is een andere speciaalclub en zoals de naam al zegt, richt deze club zich op kromsnavels. We denken hier bij aan  grasparkieten, agaporniden, valkparkieten, rosella’s, neophema’s, forpussen, papagaaien, ara’s, enz.

Meer informatie 

P.S.C. regio NH:

Piet Verhijde

secretaris-NH@parkietenspeciaalclub.nl

Verwijzingen (Links):
bottom of page