top of page

De Vogelshow

Vogelshow - Nationale Tentoonstelling

Wie zijn wij:

Elk jaar organiseert vogelvereniging De Paradijsvogel een vogelshow, ook wel de Nationale Tentoonstelling genaamd. Dit is voor de vereniging het hoogtepunt van het jaar. Onze leden werken hiernaar toe met hun hobby. Zij sturen hun mooiste vogels in, deze worden beoordeeld door deskundigen en vervolgens worden de vogels een aantal dagen tentoongesteld aan het publiek. U zult hier mooie en bijzondere vogels kunnen bewonderen.

Omdat het een nationale tentoonstelling is, mogen ook leden van andere verenigingen vogels inzenden. Tevens zijn de regioshows van diverse speciaalclubs uit Noord Holland ondergebracht in deze tentoonstelling, namelijk van de speciaalclubs: de Nederlandse Zebravinken Club (N.Z.C.), de Japanse Meeuwen Club & overige Lonchura's (J.M.C.) en de Parkieten Speciaal Club (P.S.C.).

Om een indruk te krijgen van onze tentoonstelling kunt u onderaan de pagina het filmpje bekijken van een van de afgelopen tentoonstellingen (Film 50 jarig bestaan).

De Vogelshow 2022

We zijn alweer bezig met de voorbereidingen voor onze 55e nationale tentoonstelling. Deze wordt gehouden in de week van de herfstvakantie: van 20 t/m 23 oktober 2022, in gebouw Het Havenkwartier, Havenstraat 71, 1506 PK in Zaandam.

In de nationale TT zijn ook de regio-shows van de speciaalclubs JMC, NZC en PSC Noord Holland opgenomen.

 

Data en tijden:

· Woensdag 5 oktober: inschrijving uiterlijk binnen bij TT-secretaris!

· Maandag 10 oktober: betalingen inschrijfgeld via bank moeten binnen zijn bij de penningmeester.

· Zaterdag 15 oktober: uiterlijk vandaag heeft u het inbrengformulier ontvangen.

· Dinsdag 18 oktober: inbrengen van 12.00 uur tot 20.30 uur, indeling aan de hand van verzoektijd

· Woensdag 19 oktober: keurdag, gesloten voor publiek.

Openingstijden show:

· Donderdag 20 oktober:        16.00 uur tot 21.00 uur.

· Vrijdag 21 oktober:               10.00 uur tot 21.00 uur.

· Zaterdag 22 oktober:            10.00 uur tot 17.00 uur.

· Zondag 23 oktober:               10.00 uur tot 13.00 uur.

13.30 uur tot ± 15.00 uur uitkooien volgens kleurcode.

Vanwege de te verwachte verscherping van de corona-maatregelen in het najaar is er ook dit jaar geen officiële opening en prijsuitreiking om drukte zoveel mogelijk te vermijden.

 

Ook als u nog nooit heeft meegedaan met een tentoonstelling bent u van harte welkom. Het is leuk om van een keurmeester te horen of uw vogel voldoet aan de standaard, wat de plus- en minpunten van de vogel zijn en waar u op moet letten bij de kweek. Wel dienen uw vogels natuurlijk geringd te zijn. In het vraagprogramma van de NBvV kunt u opzoeken hoe lang een vogelsoort mee mag doen aan een show. U vindt het vraagprogramma op de website van de NBvV: https://www.nbvv.nl/vraagprogramma/

Het reglement wordt begin augustus verzonden via de mail naar de leden van de Paradijsvogel, de speciaalclubs JMC, NZC en PSC, en oud inzenders. Mocht u nu toch een geprint reglement willen ontvangen, dan kunt u deze aanvragen bij Wim Lineman: tel 06-28881709 of via ttsecretariaat@vvdeparadijsvogel.nl.

 

Hij zorgt dan dat het reglement óf bij de volgende beurs/activiteit voor u klaar ligt óf dat deze bij hem op kunt halen of naar u toegestuurd wordt.

Aangesloten bij
de Nederlandse Bond voor Vogelliefhebbers:

Kom ook op een andere manier in contact met vogelliefhebers, volg ons op facebook

  • Facebook Social Icon
Knop
bottom of page