De Vogelshow

Vogelshow - Nationale Tentoonstelling

Wie zijn wij:

Elk jaar organiseert vogelvereniging De Paradijsvogel een vogelshow, ook wel de Nationale Tentoonstelling genaamd. Dit is voor de vereniging het hoogtepunt van het jaar. Onze leden werken hiernaar toe met hun hobby. Zij sturen hun mooiste vogels in, deze worden beoordeeld door deskundigen en vervolgens worden de vogels een aantal dagen tentoongesteld aan het publiek. U zult hier mooie en bijzondere vogels kunnen bewonderen.

Omdat het een nationale tentoonstelling is, mogen ook leden van andere verenigingen vogels inzenden. Tevens zijn de regioshows van diverse speciaalclubs uit Noord Holland ondergebracht in deze tentoonstelling, namelijk van de speciaalclubs: de Nederlandse Zebravinken Club (N.Z.C.), de Japanse Meeuwen Club & overige Lonchura's (J.M.C.) en de Parkieten Speciaal Club (P.S.C.).

Om een indruk te krijgen van onze tentoonstelling kunt u onderaan de pagina het filmpje bekijken van een van de afgelopen tentoonstellingen (Film 50 jarig bestaan).

Kampioenen 2018

Veelkleurenparkiet

Wildkleur

Naam Kweker: P.N. Schut

Fotograaf: George Steinz

Aangesloten bij
de Nederlandse Bond voor Vogelliefhebbers:

De Vogelshow 2019

Van donderdag 24 oktober tot zondag 27 oktober vindt de jaarlijkse tentoonstelling van Vogelvereniging De Paradijsvogel plaats. De tentoonstelling wordt feestelijk geopend om 16.00 en is open tot 21.00 uur op donderdag. Vrijdag van 10.00 tot 21.00 uur, zaterdag van 10 tot 17.00 uur en zondag van 10.00 tot 13.30 uur.

Apetrots laat jeugdlid Marinko Stam zijn winnende parkiet van vorig jaar zien. Hij veroverde een eerste prijs en is ontzettende trots op zijn eigen gekweekte vogel. Voorzitter Cees Fleur: "We zijn als vereniging aan het vergrijzen en proberen de jeugd te stimuleren om vogels te gaan houden."

Een zestal deskundige keurmeesters, afkomstig uit het hele land, beoordeelden de parkieten, kanaries, tropische vogels, en cultuurvogels. Ze kijken naar de conditie, het formaat, de kleur en de bevedering. In totaal keuren zij samen rond de 480 vogels welke te zien zijn op de tentoonstelling.

De tentoonstelling is vooral leuk voor kinderen, zij zien de vogels van dichtbij. De vragen worden beantwoord door enthousiaste leden van de vereniging. De entree is geheel gratis. Een goed idee om uw (klein)kinderen te verrassen met een leuk uitje en te zien hoe de kinderen genieten van de kleuren van de vogels. Tevens is er een geweldige speeltuin waarin de kinderen naar hartelust kunnen spelen.

Het gebouw is rolstoelvriendelijk. Naast de vogeltentoonstelling is er een grote verkoopafdeling, waar de vogelkwekers tegen gereduceerde prijzen hun vogels verkopen. Als u een mooie kanarie, zebravink of andere vogel zoekt kunt u deze hier vinden. Ook kunnen nieuwe leden van de club zich aanmelden.

U bent van harte welkom in clubgebouw "Het Havenkwartier" op de: Havenstraat 71, 1506 PK te Zaandam.

De Vogelshow 2018

Dit jaar is de Nationale Tentoonstelling gehouden in week 43 van donderdag 25 oktober tot met zondag 28 oktober.

Met ruim 640 vogels en een groot aantal complimenten kunnen we met veel trots terug kijken op de show.

Links ziet u foto's van de kampioenen. Hieronder zullen we ook de links plaatsen naar het algemeen klassement en de catalogus met de punten per vogel.

De film die gemaakt is tijdens de show van ons 50 jarige bestaan  geeft een goede impressie van hoe een vogelshow eruit ziet.

Kom ook op een andere manier in contact met vogelliefhebers, volg ons op facebook

Vogelvereniging De Paradijsvogel

Clubgebouw: "Het Havenkwartier"